SUĐENJE U BANJOJ LUCI

Trebinjac osumnjičen da je prijetio tužiocu

Zoran J. osumnjičen da je prijetio tužiocu putem telefona zbog nezadovoljstva njegovim radom koji se ticao njega

Trebinjac osumnjičen da je prijetio tužiocu. Arhiva

A. Z. / Nezavisne

13.6.2022

Službenici Policijske uprave Trebinje su uhapsili Zorana J. zbog prijetnje javnom tužiocu Okružnog tužilaštva u Trebinju M.P. puškom, zbog čega postoji osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Napad na sudiju ili tužioca".

On je, osumnjičen da je prijetnje tužiocu uputio telefonom zbog nezadovoljstva njegovim radom koji se ticao njega, ali o tome ni u policiji, ni u tužilaštvu nisu željeli da daju bilo kakve informacije.

U Policijskoj upravi Trebinje je saopćeno da su njihovi pripadnici, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje i uz naredbu sudije Osnovnog suda Trebinje, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi ovo lice i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi.

 S obzirom da je uhapešen još u petak, on je tokom vikenda saslušan u svojstvu osumnjičenog i pušten na slobodu, jer nije stavljan zahtjev za određivanje pritvora, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje nastavljaju dalji rad na dokumentiranju i kompletiranju predmeta, pa protiv osumnjičenog slijedi podnošenje Izvještaja zbog krivičnih djela "Napad na sudiju ili tužioca".

S obzirom na kvalifikaciju ovoga djela, najvjerovatnije je da će slučaj biti predat u nadležnost Specijalnog tužilaštva u Banja Luci.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.