MILUTIN RADOVANOVIĆ

Policajac se sam prijavio za organizovani kriminal u Beogradu: Spreman da kaže sve o slučaju narko-bosa

Stojanović je uhapšen u Beranama po međunarodnoj potjernici

Radovanović je izbjegao hapšenje u aprilu. ATA / FACEBOOK

A. O. / Telegraf.rs

14.6.2022

Policijski službenik Milutin Radovanović danas se sam javio Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, koje je protiv njega pokrenulo istragu zbog sumnje da je bio dio kriminalne grupe Darka Šarića, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Radovanović je izbjegao hapšenje u aprilu kada su lisice stavljene Šariću i ostalim osumnjičenima, a danas je sam došao u prostorije tužilaštva.


Međunarodna potjernica

Podsjetimo, osumnjičenima Milutinu Radovanoviću i Danilu Stojanoviću, kao službenim licima, policijskim službenicima MUP RS, UKP, SKOP, se stavlja na teret i da su iskorišćavanjem svog službenog ovlašćenja sačinili službene isprave neistinite sadržine u kojima su pripadnike organizovane kriminalne grupe i druga lica lišena slobode predstavljali kao lica od izuzetnog značaja za bezbjednost Republike Srbije, zbog čega postupajući javni tužilac nije donio rješenje o zadržavanju niti je protiv ovih lica predložio određivanje pritvora.

Danilo Stojanović i Milutin Radovanović pobjegli su iz Srbije dva sata prije nego što su kolege upale u njihove stanove da ih uhapse zbog sumnje da su dio kriminalnog klana Darka Šarića.

Stojanović je uhapšen u Beranama po međunarodnoj potjernici koju je raspisala Republika Srbija.


Zadobio prijelome

Inače, on je lociran na graničnom prijelazu Grnčar sa Albanijom, na izlazu iz Crne Gore, kada je granična policija vršila kontrolu vozila crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao V. R. (43), a u kom se kao suvozač nalazio Stojanović i imao je dokumenta Srbije. Nakon uvida u lična dokumenta policijski službenici su vozilo usmjerili na drugu liniju granične provjere, nakon čega je Stojanović izašao iz vozila i dao se u bjekstvo.

Podsjetimo, Stojanović i Radovanović u lokalu na Cvetnom trgu usred bijela dana u februaru brutalno pretukli kolegu M. V, načelnika odjeljenja u Interpolu. Tom prilikom M.V. zadobio je teške tjelesne povrede u vidu prijeloma vilice, frakuturu lobanje, kao i prijelom ruke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.