POZNATI JAVNOSTI OD RANIJE

Uhapšeni sa Šarićem: Ovo su policajci koji su pali u velikoj akciji

Danilo Stojanović i Milutin Radovanović su prije nekoliko mjeseci uhapšeni zbog brutalnog prebijanja kolege

Dvojica policajaca su od ranije poznata javnosti. Agencije

H. J. I.

14.4.2022

U velikoj policijskoj akciji u kojoj je danas uhapšen Darko Šarić, uhapšena su i dva policajca koja su od ranije poznata javnosti. Kako saznaje Blic.rs u pitanju su policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović. 

U današnjoj akciji policije uhapšen je Darko Šarić, kom se trenutno sudi za šverc 5,7 tona kokaina, Uroš Mišić, osuđivan za pokušaj ubistva policajca na fudbalskoj utakmici, advokat Dejan Lazarević, Šarićev branilac i advokat Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, kao i policajci Danilo Stojanović, bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove i Milutin Radovanović, koordinator u direkciji policije u Beogradu.


Među uhapšenima je, prema nezvaničnim informacijama i sudija Apelacionog suda, kao i Danilo Odović, pripadnik Šarićevog obezbjeđenja.

Podsjetimo, sada uhapšeni Stojanović i Radovanović javnosti su dobro poznati od prije nekoliko mjeseci kada su usred bijela dana u lokalu na Cvjetnom trgu pretukli kolegu M. V., također načelnika odjeljenja u Interpolu.

Tom prilikom M. V. zadobio je teške tjelesne povrede u vidu prijeloma vilice, frakuturu lobanje, kao i prijelom ruke.


Policajci su tada uhapšeni zbog sumnje da su učinili krivična djela nasilničko ponašanje i teška tjelesna povreda.

- Kako se sumnja, u jednom kafiću na Vračaru, nakon verbalnog konflikta došlo je do tuče između D. S., M. R. i četrdesetčetvorogodišnjeg pripadnika MUP-a, koji je zadobio tešku tjelesnu povredu. Također, preduzimaju se sve mjere radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti učesnika tuče - saopćio je tada MUP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.