NAKON VELIKE AKCIJE

Ministar Vulin o hapšenju Šarića: U Srbiji nema zaštićenih

Borba protiv najtežih oblika kriminala ostaje prioritet MUP-a, istakao je

Ministar policije Aleksandar Vulin. MUP Srbije

H. J. I.

14.4.2022

Ministar policije Aleksandar Vulin oglasio se povodom današnje velike akcije u kojoj je uhapšen Darko Šarić sa saradnicima i istakao da je Srbija još jednom pokazala da je pouzdan partner međunarodnih organizacija koje se bore protiv kriminala i zemlja u kojoj nema zaštićenih.


- U okviru velike međunarodne akcije koordinirane od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapsili su više lica koja su našu teritoriju koristila za izvršenje krivičnih djela na više kontinenata - saopćio je ministar Vulin. 


- Srbija je pouzdan partner međunarodnih organizacija koje se bore protiv kriminala i zemlja u kojoj nema zaštićenih. Ovim se to i potvrđuje na najbolji mogući način. Borba protiv najtežih oblika kriminala ostaje prioritet MUP-a, ali i naše Srbije - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Podsjetimo, u akciji MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal zbog najtežih krivičnih djela uhapšen je Darko Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, navijač Uroš Mišić i drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.