STRAVIČAN ZLOČIN

Državljanka Obale Slonovače pretukla muža bušilicom u Beogradu: Izašla iz zatvora

Kajem se, nisam htjela da ga ubijem bušilicom, već samo da ga uplašim, rekla je Marić

A. O. / Kurir.rs
  • Branko i Sabin Marić

    Branko i Sabin Marić

    Foto: AGENCIJE


Državljanka Obale Slonovače Sabin Marić pred Višim sudom u Beogradu plačući je izjavila kako se kaje.

- Kajem se, nisam htjela da ga ubijem bušilicom, već samo da ga uplašim - rekla je ona.

Ona je optužena  da je 2013. godine ubila supruga Branka Marića (39) u iznajmljenom stanu na Banovom brdu. Zbog zločina je osuđena na 11 godina robije, ali je ta kazna smanjena, pa je ona izašla prošle sedmice iz zatvora.

Postupak se vodio u Višem sudu u Beogradu, a krajem maja je donijeta odluka kojom je usvojena molba za njeno puštanje na uslovni otpust.

Podsjećanja radi, ubistvo se dogodio 29. januara 2013. godine u iznajmljenom stanu u Ulici Petra Lekovića 90 u kom su živjeli, a otkrila ga je bebisiterka koja je čuvala njihovo dvoje djece. Utvrđeno je da je Sabin, nasmrt izudarala Branka bušilicom po glavi. Prvostepenom presudom Višeg suda, bila je osuđena na 15 godina zatvora, ali je Apelacija kaznu umanjila za četiri godine.

  • Sabin sa suprugom

    Sabin sa suprugom

    Foto: AGENCIJE


Suđenja su svojevremeno prekidana zbog njenog lošeg stanja, a često je plakala tokom iznošenja odbrane kada bi govorila o braku i ubistvu. Tvrdila je da nije imala namjeru da ubije supruga.

Prema navodima, njih dvoje su neko vrijeme imali problema, a ona je i često verbalno zlostavljana. Samom ubistvu je prethodila žustra svađa, nakon čega je Marićeva uzela bušilicu i Branka udarala po glavi, a zatim digla ruku i na sebe.

- Bila sam depresivna, nije više obraćao pažnju na mene i djecu. Bušilicom sam htjela da ga udarim samo po ruci - plačući je na sudu govorila Marićeva.

Detaljno je ispričala kako su se ona i Branko upoznali osam godina ranije, kako su živjeli, ali i kad su počeli problemi i to po rođenju prvog sina. Kazala je da je suprug počeo da je maltretira i da je najviše vremena provodio van kuće, pravdajući se poslom, pošto je kao zaposleni pri Ujedinjenim nacijama bio u Sudanu.

Kobne večeri, Sabin je navodno pokušala još jednom da razgovara sa Brankom, pa je tražila da joj kaže zašto je maltretira i vrijeđa. Kako je kazala on joj ništa nije odgovorio.

Gušenje jastukom

- Počela sam i ja njega da vrijeđam, kad me je odgurnuo, uhvatio za kosu i pokušao da uguši jastukom. Molila sam ga da prestane. Uspjela sam da odem u drugu sobu iz koje sam uzela bušilicu. Udarila sam ga nekoliko puta, ali sam htjela da ga udarim po ruci, nisam vidjela da je ležao, mislila sam da još sjedi. Branko je počeo teško da diše i da krvari. Tada sam postala svjesna kakvo sam zlo napravila - pisale su svojevremeno "Novosti".

Sabin je naglasila da je po zločinu popila ostatak vina sa nekim tabletama i da se onesvjestila. Probudila se u bolnici, gdje je i saznala da je Branko mrtav.

Tokom suđenja, vještak je ispričao da je Branko zadobio više udaraca u predjelu glave i da se vjerovatno onesvjestio poslije prvog, te da nije bio sposoban da se brani. Istog mišljenja je bio i sudija, pa je obrazlažući prvostepenu presudu, naglasio da je Sabin "ubistvo počinila na podmukao način i to u situaciji kad Branko nije mogao da se brani".

- To što ste pored njega imali težak život, ne daje vam za pravo da mužu oduzmete život - obratio se sudija Sabin.

Briznula u plač

Na pitanje sudije kako objašnjava krpu u ustima Branka Marića i to što je bio prekriven ćebetom, ona je odgovorila da ga je pokrila jer je krvario, a krpu mu je stavila "jer je mnogo kašljao". Na ista ta pitanja, kao i odakle štipaljka na nosu njenog supruga, tokom glavnog pretresa, Sabin ništa nije odgovorila tužiocu. Tada je sudija kazao da pogleda slike. Kad je Sabin prišla stolu i pogledala fotografije sa lica mjesta, briznula je u plač i klekla na pod.

U momentu kada je čula koliku kaznu je dobila, Sabin je također zaplakala. Po izlasku iz sudnice bacila se na pod i počela da vrišti, pa su je pripadnici sudske straže podigli i odnjeli do ćelije, prenosi Kurir.rs.

NA VRH

Podijeli članak na