MOSTAR

Nakon skoro četiri sata borbe s vatrenom stihijom traže se bageri da zatrpaju divlje odlagalište s kojeg kulja crni, gusti dim

Bitno je da se požar s tog dijela ne može proširiti, kaže Jurić

Piše: M. Smajkić

12.7.2022

Danas s požarišta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Nakon skoro četiri sata borbe s vatrenom stihijom u industrijskoj zoni Mostara, na Bišću Polju, stanje je pod kontrolom, potvrdio je za portal „Avaza“ Petar Jurić, zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Mostar.

Međutim, kako je pojasnio Jurić, usred požarišne linije koja se protezala na nekoliko kilometara, nalazi se divlje odlagalište otpada koje je vatra zahvatila i odakle izbija crni gusti dim.

-Bitno je da se požar s tog dijela ne može proširiti, ali , vjerovatno, tražit ćemo mehanizaciju, bagere da se to zatrpa, jer se to ne može ugasiti-kazao nam je Jurić.



Kada je riječ o privrednim objektima, Jurić je kazao, kako smo i izvijestili, da su svi odbranjeni, ali da su vatrogasci i dalje na licu mjesta, pogotovo, uz benzinsku pumpu, gdje će i dalje dežurati do potpunog gašenja požara.

Podsjetimo, objekti brojnih firmi su bili ugroženi, osim benzinske pumpe, pogotovo, „Guma-M“, čiji su radnici odmah po izbijanju požara u neposrednoj blizini njihovog skladišta te drugih prostorija napustili radna mjesta i krenuli u borbu s vatrenom stihijom.

Šaljite nam Vaše fotografije i snimke na WhatsApp i Viber, broj +387 65 822 888. Najbolji materijal nagrađujemo!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.