DVIJE OSOBE UHAPŠENE

Divljali automobilom, pa napali policajce

Policijski službenici su zadobili lakše tjelesne povrede

Osumnjičeni se oglušio na upozorenje policijskih službenika. Ilustracija

H. J. I.

18.7.2022

Dvije osobe uhapšene su u Šipovu zbog toga što su prvo divljali automobilom, a zatim napali policajce, potvrđeno je za Srpskainfo.

Policiji u Šipovu jučer oko 9.30 sati prijavljeno je da M. T. upravljajući automobilom "BMW" u centru grada stvara buku i škripu, te izbacuje flaše iz vozila u pokretu.


Vrijeđao policajce

Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su navedeno vozilo zatekli na parkingu, a na mjestu suvozača nalazio se B.P. iz Šipova, a odmah po prilasku policijskih službenika vozilu je prišao i M.T. i počeo da ih vrijeđa upućujući im pogrdne riječi.

– Osumnjičeni se oglušio na upozorenje policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira i nastavio da ih vrijeđa, te je i fizički nasrnuo na njih nakon čega je uhapšen. Ovom prilikom dva policijska službenika su od strane osumnjičenog M.T. zadobila lakše tjelesne povrede – rekli su u PU Mrkonjić Grad.


Suvozač pobjegao sa lica mjesta

Prilikom M.T. suvozač iz vozila B.P je prišao policijskim službenicima i ometao ih, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. Isti je pronađen i uhapšen, te mu je uručen prekršajni nalog.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se nad osumnjičenim izvrši kriminalistička obrada, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv osumnjičenog M.T. dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.