AVAZ SAZNAJE

Detalji akcije "Nevera": Uhapšen Edvin Imamović, osumnjičeni za pomaganje ubici Mehmeda Ramića, dilao drogu

Akcija je pokrenuta je nakon dešifriranja aplikacije Sky kojom su se u komunikaciji koristile brojne kriminalne grupe

Ramić ubijen u decembru prošle godine: Akcija "Nevera" se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH. Avaz

Piše: Borka Cerić

1.8.2022

Kako portal "Avaza" saznaje od izvora bliskog istrazi, u operativnoj akciji "Nevera" danas je u Sarajevu uhapšen Edvin Imamović koji je inače osumnjičen za pomaganje u ubistvu Mehmeda Ramića.

Akcija po naredbi Suda BiH a pod nadzorom državnog Tužilaštva BiH je, kako nezvanično saznaje portal "Avaza", usmjerena na rasvjetljavanju krivičnih djela povezanih sa trgovinom droge.

Pokrenuta je nakon dešifriranja aplikacije Sky kojom su se u komunikaciji koristile brojne kriminalne grupe.  

Inače, ubistvo Mehmeda Ramića se desilo u decembru prošle godine u Pofalićima. Za ovu likvidaciju osumnjičeni su  Amel Jašarević i odbjegli Adel Kabaš, ranije Murtović, dok se Edvinu Imamoviću na teret stavlja pomaganje u ubistvu, a Igoru Zuki pomoć počiniocima nakon krivičnog djela. 


Iz policija je danas navedeno da su službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na osnovu Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, provode operativnu akciju kodnog naziva "Nevera".

- U toku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela "Organizovani kriminal".

Predmet interesovanja je više lica koja se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima u proteklom periodu na području Kantona Sarajevo.

Više informacija će biti poznato nakon što aktivnosti koje su u toku budu okončane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.