BORIO SE S VATROM

Užasna tragedija: Iza vatrogasca koji je stradao u požaru ostala supruga i dvoje male djece

Poginuo je kao heroj, rekao je Božinović izražavajući saučešće porodici poginulog vatrogasca

Goran Komlenc. AGENCIJE

A. O. / RTL

1.8.2022

Jedna od najvećih tragedija dogodila se kada su dubrovački vatrogasci izgubili svog kolegu i prijatelja Gorana Komlenca (42), jednog od vatrogasaca s najdužim stažom u Javnoj vatrogasnoj stanici Dubrovački vatrogasci.

Prilikom obavljanja dužnosti, smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac, objavila je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima na svojim mrežnim stranicama Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Izgubio je život dok se s još stotinjak kolega vatrogasaca borio s vatrom koja je divljala otvorenim prostorom na području Orašca – Gromače kod Zatona Dubrovačkog.


Opasan posao

Goran je iza sebe ostavio suprugu i dvoje male djece, jedno dijete staro tri godine, drugo tek tri mjeseca. Od Gorana se prijatelji i kolege cijelo jutro opraštaju na društvenim mrežama, kažu da im se ovakva tragedija još nikad nije dogodila: "Odbranili smo kuće, izgubili smo kolegu".

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obratio se javnosti ispred zgrade JVP Dubrovački vatrogasci, ispostava Orašac.

- Poginuo je kao heroj - rekao je Božinović izražavajući saučešće porodici poginulog vatrogasca iz kojeg je ostalo dvoje male djece. Dodao je da će im pružiti svu potrebnu pomoć.

- Radi se o opasnom poslu - rekao je Božinović i dodao da vatrogasac nikada ne može biti siguran kada ode na intervenciju.

Dovoljno resursa

Istaknuo je da nas to podsjeća na težinu posla. 

- Teško je naći profesiju koja je toliko humana i toliko opasna - rekao je.

Okružili su požar u vrlo kratkom vremenu. 

- Odradili su sjajan posao i zato kada govorimo o kvaliteti vatrogasaca ne govorimo floskule. Dokazuju se iz dana u dan. Dokazuju se i danas - kazao je Božinovć.

Naglasio je da je Hrvatska dobro opremljena po pitanju vatrogasne opreme i dobro organizirana. Kazao je da je jučer na požarištu kod Dubrovnika bilo dovoljno resursa, piše RTL.

Goran s kolegom. AGENCIJE

Istraga u toku

Istraga o uzrocima stradavanja je u toku, a po završetku istrage, kako navodi HVZ, informacije će biti poznate javnosti.

Četiri kanadera i 80 vatrogasaca uspjeli su zaustaviti širenje požara koji je u nedjelju oko podne buknuo iznad dubrovačkog naselja Orašca.

Od 12,30 sati do predvečerja vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom koja je progutala 87 hektara guste borove šume na područja Orašac – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.