KOD OMIŠA

Vatrogasac tokom gašenja požara povrijedio nogu: Hitna pomoć ga odvezla

Taj je požar 15 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila uspjelo ugasiti nešto nakon ponoći

Bukti vatra. ILUSTRACIJA

A. O.

10.8.2022

Tokom požara u Naklicama kod Omiša jedan vatrogasac povrijedio je nogu sinoć. On je prevezen kolima hitne pomoći u splitski Klinički bolnički centar Split (KBC).

Kako su rekli u vatrogasnom središtu, taj je požar, koji je buknuo oko 18 sati, gasilo 50-ak vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila, a ugašen je oko 21:30 sati.


Vatra između kuća

Jedan požar je noćas buknuo na području Lovačkog puta u splitskom naselju Mejaši, gdje je vatra, kako su rekli u vatrogasnom središtu, prolazila između kuća pa je više građana iz tog naselja zvalo telefonom.

Taj je požar 15 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila uspjelo ugasiti nešto nakon ponoći, a u njemu je opožareno oko osam hilajda metara trave.


Osam vozila

Na području Segeta Gornjeg oko 23:30 sati buknuo je požar koji je dvadesetak trogirskih vatrogasaca s osam vozila uspjelo lokalizirati oko 1:30 sati, naveli su iz Kantonalnog vatrogasnog središta u Splitu.

U tom je požaru opožareno oko 3.5 hektara trave i niskog rastinja, a nagorjelo je i nekoliko drvenih stubova za električnu struju.

Šaljite nam Vaše fotografije i snimke na WhatsApp i Viber, broj +387 65 822 888. Najbolji materijal nagrađujemo!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.