VATROGASCI IMALI POSLA

Zapalio se gliser kod Omiša: Spriječeno ekološko zagađenje

Planuo je, vatra je gliser doslovno progutala - rekao je jedan od svjedoka koji se u trenutku požara našao na plaži u Dućama

Gorio gliser. FACEBOOK

A. O.

24.8.2022

Požar koji je izbio na gliseru dogodio se oko 10:30 sati u Dućama kod Omiša. Brojni vatrogasci su na ovom području i rade neumorno.

Navodi se kako su na terenu vatrogasci iz DVD-a Dugi Rat i DVD-a Omiš. 

- Planuo je, vatra je gliser doslovno progutala - rekao je jedan od svjedoka koji se u trenutku požara našao na plaži u Dućama. 

Detalje su objavili iz DVD-a "Dalmacija" Dugi Rat.


Dežurni vatrogasac je danas u 11:01 sati zaprimio dojavu od ŽC 112 o požaru manjeg plovila u mjestu Duće. Odmah izlaze dva vozila sa sedam vatrogasaca, te se poziva vatrogasni brod iz Vatrogasaca Omiš.

- Prije dolaska vatrogasaca na požar u blizini se u civilu našao član Duje Braičić, koji je svojim brodom i motornom pumpom za vodu, započeo gašenje požara na gliseru, te ga naknadno i doteglio do obale te time spriječio ekološko zagađenje koje bi nastalo uslijed potapanja glisera. Gliser smo dodatno gasili te osigurali uz obalu. Velike čestitke našem Duji na iskazanoj hrabrosti - navode iz DVD-a "Dalmacija" Dugi Rat. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.