MUP KANTONA SARAJEVO

Detalji tučnjave na Čengić -Vili: Dvojica uhapšena, oštećen Fiat Punto

Osumnjičeni za nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari

Policija obavila uviđaj na licu mjesta. Avaz

B. C.

8.8.2022

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas su objavili detalje tučnjave koja se sinoć dogodila na Čengić-Vili. Dvije osobe su uhapšene, a oštećen je i jedan automobil. 

-  Dana 07.08.2022.godine u 21.30 sati u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode lica: E.P., rođen 1989.godine u Sarajevu i D.P., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 362. stav 2. i člana 293. stav 1. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje i Oštećenje tuđe stvari). Isti su pomenutog dana u 20.25 sati, u navedenoj ulici, licu M.A. iz Sarajeva nanijeli lakše tjelesne povrede kosntatovane od strane ljekara u UKC u Sarajevu i oštetili putničko motorno vozilo marke Fiat Punto, vlasništvo A.A. iz Sarajeva- navedeno je u saopćenju MUP-a KS. 



O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim osobama.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.