SUD BIH

Osumnjičeni službenik OSA-e Robert Radonjić moći će nastaviti s obavljanjem službene dužnosti

Tužilaštvo BiH zatražilo kućni pritvor za Radonjića

Osumnjičeni saslušani u Tužilaštvu BiH. Avaz

Piše: B. C.

11.8.2022

Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH da se  Robertu Radonjiću, pripadniku OSA-e i pripadniku Granične policije Milošu Lukajiću odredi kućni pritvor. Oni su bili privođeni u okviru predmeta protiv Bojana Cvijetića i ostalih, a osumnjičeni su za odavanjr tajnih podataka pripadnicima narkomafije

Robert Radonjić je i šef kancelaracije OSA-e u u Banja Luci. 

Tužilac Dubravko Čampara je danas u Sudu BiH na sjednici  na kojoj je razmatran prijedlog za određivanje mjera zabrane kretanja te kontaktiranja s osumnjičenima i svjedocima, istakao da se Radonjiću izrekne mjera zabrane napuštanja Bosanske Gradiške gdje ima adresu stanovanja, ali i Banja Luke kako bi mogao nastaviti s obavljanjem svoje službene dužnosti, a imajući u obzir posao koji obavlja u tom gradu.   

Radonjićeva odbrana navela je da se aplikacija "Sky" ne može prihvatiti kao dokaz, već samo kao kao indicija da je nešto urađeno. 


Službeniku OSA-e se stavlja na teret da se sastajao sa načelnikom PU Bosanska Gradiška Bojanom Škorićem kod kojeg se raspitivao da li ima međunarodna potjernica protiv jedne osobe i je li ta osoba pod prismotrom.

Tužilaštvo se opredjelilo za mjere zabrane protiv Radonjića i zbog njegovog zdravstvenog stanja. Zbog infarkta koji je imao ugrađena su mu tri stenta.

Radonjić je kazao da nema namjeru napuštati BiH i da će se uredno odazivati pozivima Tužilaštva i Suda BIH, ali je zatražio da se, zbog prirode njegovog posla, zabrana kretanja svede samo na zabranu odlaska van BiH.

Radonjić se brani sa slobode , a za uhapšene Srđana Rađevića i Davorina Popovića zatražen je pritvor do mjesec dana.

Oni se dovode u sumnju da su pripadnici grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića, koji je u pritvoru sedam mjeseci.

Podsjećamo nakon hapšenja Cvijetića kod njega su pronađeni povjerljivi dokumenti OSA-e.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.