ISPOVIJEST ZA "AVAZ"

Svjedok nesreće kod Jablanice, u kojoj je preminuo dječak: Odvukao sam ga u ambulantu, imao je povredu glave i otvorene prelome

Roditelji također nisu imali veće povrede, a preminuli mladić je imao više otvorenih preloma i povredu glave te nije bio u svjesnom stanju, a nažalost kasnije je i preminuo, rekao je

S. S.

U nesreći kod Jablanice život izgubio dječak

Foto: Ilustracija


U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć u 18.15 sati dogodilau mjestu Lendava kod Jablanice smrtno je stradao 11-godišnji dječak iz Konjica, dok su četiri osobe zadobile povrede. 

Svjedok (ime poznato redakciji) tog stravičnog događaja je ispričao šta se desilo jučer.

- Čovjek je vozio iz pravca Jablanice prema Konjicu. Na izlazu iz Jablanice, prije tunela Lendava, u lijevom zavoju je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa puta prema provaliji, ali na sreću nije se otkotrljao do dna provalije. Sa ostalim ljudima smo počeli sa izvlačenjem. Najviše nastradalog smo prvog iznijeli i još jednog dječaka. Njih sam odvukao do ambulante u Jablanici. Drugo vozilo je dovuklo sestru, dječaka i majku. Kasnije je došao i otac u ambulantu - kazao je svjedok nesreće za "Avaz".

Kako pojašnjava, djevojčica je imala povredu glave, al nije bila životno ugrožena. 

- Drugi dječak je bio sasvim u dobrom stanju i sjedio je naprijed u mom vozilu, bio je pod šokom. Roditelji također nisu imali veće povrede, a preminuli mladić je imao više otvorenih preloma i povredu glave te nije bio u svjesnom stanju, a nažalost kasnije je i preminuo - pojasnio je svjedok ove nesreće.

Više o temi Saobraćajna nesreća

AUTOBUS UPAO U JARAK
Najmanje 13 mrtvih u saobraćajnoj nesreći u Pakistanu
NA VRH

Podijeli članak na