POTVRĐENA OPTUŽNICA

Težak slučaj nasilja nad suprugom: Uhvatio je rukama za kosu i njenom glavom udario u zid

Tužilaštvo ZDK optužilo muškarca iz Kaknja za nasilje u porodici

Stavio joj nož pod vrat i prijetio da će je zaklati. Ilustracija

Piše: B. C.

27.8.2022

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv N.  S. (50) zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Sudija za predhodno saslušanje Općinskog suda Kakanj u cijelosti je 24. avgusta potvrdio optužnicu. 

Prema navodima iz optužnice N. S. je 1. juna 2022. godine, oko 23:30 sati, u Kaknju, nasiljem, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje svoje supruge S. N. s kojom živi u zajedničkom domaćinstvu u porodičnoj kući.

On je prvo vrijeđao suprugu govoreći joj da je kurva te je udario otvorenom pesnicom u predjelu obraza, a potom je uhvatio rukama za kosu i tako njenom glavom udario od zid, stavio nož pod vrat prijeteći da će je zaklati, uslijed čega je ona pala na tlo. 

- I nakon što je N. rekao da gleda kurvaluke šakom je udario u ekran televizora prilikom čega je razbio isti, iako je bio svjestan da ovako drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožava mir, tjelesnu cjelovitost i duševno zdravlje svoje supruge, što je i htio, a što je sve kod S. N. izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti- navedeno je u optužnici. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.