POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Drama u Radakovu: Zeničanin sinoć ranjen u stomak, život mu je ugrožen

Policija pronašla automobil sa tragovima krvi

Policija utvrđuje okolnosti događaja. Ilustracija

Piše: B. C.

9.10.2022

Prava drama odvijala se sinoć u zeničkom naselju Radakovo kada je pod još nerazjašnjenim okolnostima ranjen A.Č. (31) iz Zenice i njegovo stanje je životno ugrožavajuće, potvrdio je za portal "Avaza" Elvedin Fišek, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Prema riječima Fišeka, Zeničanin je iza pola noći dovezen u zeničku bolnicu sa povredama nastalim od vatrenog oružja, a koje su kvalifikovane kao teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće. 


Oštećenje zadnjeg vjetrobranskog stakla

-Međutim, on je odbio sarađivati s policijom u vezi okolnosti nastanka povreda. Policijski službenici su pretragom terena šireg područja grada Zenice, ulici Dobrovoljnih davalaca krvi pronašli vozilo sa oštećenjima zadnjeg vjetrobranskog stakla i sa tragovima koji asociraju na krv. Povezuje se ranjavanje s tim vozilom. Ono je zapečaćeno i prevezeno na parking prostor ispred sjedišta MUP-a gdje će se po naredbi suda vršiti pretres, kao i uviđaj na tom vozilu - kaže Fišek za portal "Avaza".

Još se ne znaju okolnosti pod kojima su nastale povrede, a usljed povrede iz vatrenog oružja u predjelu stomaka, zdravstveno stanje Zeničanina se tokom noći pogoršalo i životno je ugrožavajuće.


Policija vrši provjere i obavlja razgovore

- Lice je operisano i još uvijek je životno ugroženo. Nastavlja se rad na utvrđivanju okolnosti pod kojim je došlo do ranjavanja. Postoji mogućnost da je sam sebi nanio povrede, ali i da je to neko drugi uradio. Za sada ne možemo isključiti niti jednu ni drugu opciju. Vršimo provjere, obavljamo razgovore, a nadamo se da se on, kada bude bolje, odluči na saradnju- kaže Fišek.

Uviđaj uz prisustvo tužioca na licu mjesta za koje se pretpostavlja da je došlo do upotrebe vatrenog oružja je obavljen, a policiji dodatno otežava posao i to da djevojka koja je dovukla vozilom Zeničanina u bolnicu, također, odbija davati bilo kakve informacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.