PREDLOŽEN ZATVOR

Optuženi za organizirano krijumčarenje migranata sporazumno priznao krivnju

Optuženi je priznao da je kriv, što je zajedno sa drugim osobama, krajem 2019. godine, na području Zvornika i okoline, sudjelovao u organiziranom krijumčarenju grupe od 10 migranata, državljana Pakistana i Indije

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH. Avaz

H. J. I.

24.10.2022

U okviru predmeta za kaznena djela krijumčarenja osoba, optuženi Lazić Srđan, rođen 1997. godine u Zvorniku, sporazumno je u potpunosti priznao krivnju za kaznena djela iz članka 189. i 189a. KZ BiH, za koja ga tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Optuženi je priznao da je kriv, što je zajedno sa drugim osobama, krajem 2019. godine, na području Zvornika i okoline, sudjelovao u organiziranom krijumčarenju grupe od 10 migranata, državljana Pakistana i Indije, koji su sa područja Srbije krijumčareni na teritoriju Bosne i Hercegovine, radi njihovog daljeg krijumčarenja prema zemljama EU, a radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine, kao i novčana kazna u iznosu 500 KM, te oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela, kao i sa sudskom praksom i izricanjem presuda za ista ili slična kaznena djela. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.