AKCIJA "BARA"

FUP uhapsio dilera: Pronađeni spid, marihuana, vaga

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeno lice

Pronađeni spid. FUP

A. O.

3.11.2022

Policijski službenici Federalne uprave policije, jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo proveli operativno-taktičku akciju pod nazivom "Bara", te su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhapsili osobu inicijala lice E.P. (1976) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.


Pronađena marihuana. FUP

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeno lice, te su tom prilikom pronađene određene količine materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu amfetamin, opojnu drogu Kanabis (Cannabis), vage za precizno vaganje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.


Pronađena vaga. FUP

Navedeno lice se sumnjiči da je tokom 2022. godine drogu nabavljalo i neovlašteno stavljalo u promet na području Sarajeva s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Nakon kriminalističke obrade lice lišeno slobode je predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.