UHVAĆEN NA DJELU

Mladić u Starom Gradu pljačkao kuću: Dok je bježao, bacio pištolj

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a I.S. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

Policija na terenu. ILUSTRACIJA

A. O.

16.11.2022

Policijski službenici PU Stari Grad jučer su u 15:20 sati uhapsili osobu inicijala I.S. rođen 2002.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. stav 1. u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju) i člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo. 

Muškarac je u ulici Požegina, općina Stari Grad Sarajevo, zatečen na izvršenju krivičnog djela teške krađe u pokušaju u kuću vlasništvo N.P. iz Sarajeva. 

Prilikom pokušaja bijega navedeno lice je od sebe odbacilo pištolj nepoznate marke i kalibra, koji je izuzet radi potrebnih vještačenja, a kod osumnjičenog je pronađeno i oduzeto pet metaka. 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a I.S. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Također, na licu mjesta zatečena su i dvije maloljetne osobe koje su po uputama dežurnog tužioca, u skladu sa zakonom, ispitani u svojstvu osumnjičenih. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutih krivičnih djela.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.