DVIJE GODINE OD ZLOČINA

Ukinuta presuda migrantu optuženom za ubistvo Jasmina Berovića

Marokancu se ponovo sudi u Kantonalnom sudu Sarajevo

Marokanac bio osuđen na 13 godina zatvora za ubistvo Berovića. Avaz

Piše: B. C.

17.11.2022

Nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo prvostepenu presudu, Marokancu Salahu Edinu Dešanu (Salah Eddine Dechane) ponovo se sudi za ubistvo Jasmina Berovića u Otesu i pokušaj ubistva, potvrdila je za “Avaz“ advokatica Dijana Hasić, koja zastupa optuženog migranta.

Prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu Dešan je bio osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 13 godina jer je, zajedno s još dvojicom migranata, počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Prema riječima advokatice Hasić, u Kantonalnom sudu Sarajevo je već održan jedan pretres u ponovljenom postupku. Tužilaštvo će izmijeniti dio optužnice, a na sljedećem pretresu će se odbrana očitovati o svojim dokazima.


Marokanac je proglašen krivim da je, zajedno s još dvojicom migranata Hananijem Benazijem, koji je u bijegu, i J. M. B., koji je izručen s Kosova, 17. novembra 2020. godine oko 22.30 sati u Barskoj ulici nožem zadao više udaraca Jasminu Beroviću u predjelu grudnog koša s lijeve strane, usljed kojih je došlo do povrede srčanog mišića i, u konačnici, njegove smrti.


Izazvali tučnjavu

Trojica migranata došla su u “Caffe Bar Nelly”, čiji je vlasnik Jasminov mlađi brat Nermin. Nakon što nisu posluženi zbog policijskog sata, migranti su izazvali tučnjavu u kojoj su nožem usmrtili Jasmina, te njegovim prijateljima Huseinu Džiliću i Tariku Džamaliji nanijeli lakše i teže povrede.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.