PRESUDA U SARAJEVU

Marokancu ponovo 13 godina zatvora za ubistvo Jasmina Berovića na Otesu

Osuđen i za učešće u pokušaju ubistva Berovićevih prijatelja

Osuđen za ubistvo Jasmina Berovića. Avaz

6.4.2023

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je predsjedavala sutkinja Melika Murtezić, danas je nakon ponovljenog postupka izreklo presudu kojom je Marokanac Salah Edin Dešan (Salah Eddine Dechane) za ubistvo Jasmina Berovića u Otesu i pokušaj ubistva, ponovo osuđen na jedinstvenu kaznu od 13 godina zatvora, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda Sarajevo. 

Zadao više udaraca

Prvom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu Dešan je bio također osuđen na 13 godina jer je, zajedno s još dvojicom migranata, počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret. Vrhovni sud je ukinuo presudu i vratio je radi ponavljanja postupka.

Marokanac je proglašen krivim da je, zajedno s još dvojicom migranata Hananijem Benazijem, koji je u bijegu, i J. M. B., koji je izručen s Kosova, 17. novembra 2020. godine oko 22:30 sati u Barskoj ulici nožem zadao više udaraca Jasminu Beroviću u predjelu grudnog koša s lijeve strane, usljed kojih je došlo do povrede srčanog mišića i, u konačnici, njegove smrti.

Migranti su izazvali tučnjavu

Trojica migranata došla su u “Caffe Bar Nelly”, čiji je vlasnik Jasminov mlađi brat Nermin. Nakon što nisu posluženi zbog policijskog sata, migranti su izazvali tučnjavu u kojoj su nožem usmrtili Jasmina, te njegovim prijateljima Huseinu Džiliću i Tariku Džamaliji nanijeli lakše i teže povrede.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.