AERODROM PODGORICA

Crna Gora izručila dvije osobe sa liste najtraženijih bjegunaca Sjedinjenim Američkim Državama

Oni su se nalazi na listi najtraženijih bjegunaca za kojima je tragao FBI

Aerodrom Podgorica. VIJESTI / ILUSTRACIJA

A. O.

17.11.2022

Službenici Uprave policije su danas na graničnom prijelazu Aerodrom Podgorica realizovali ekstradiciju iz Crne Gore u Sjedinjene Američke Države dva lica sa liste najtraženijih bjegunaca za kojima je tragao FBI, R.A. (44) i M.T. (38) državljani Sjedinjenih Američkih Država.

Ekstradicija je realizovana shodno rješenju Ministarstva pravde Crne Gore kojim se dozvoljava njihovo izručenje nadležnim organima Sjedinjenih Američkih Država radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje sa ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevjere, oni se terete za 11 krivičnih djela pronevjera, osam krivičnih djela bankarska prevara, teška krađa identiteta i krivično djelo zločinačko udruživanje sa ciljem pranja novca.

Podsjećamo da su ova lice lišena slobode u februaru 2022. godine u Crnoj Gori na osnovu međunarodne potjernica NCB Interpol-a Vašington. Oni su se nalazi na listi najtraženijih bjegunaca za kojima je tragao FBI.

Prilikom hapšenja u Crnoj Gori pomenuta lica su posjedovala izdata putna dokumenta na druga imena i to pasoše Velike Britanije i Meksika.

Ekstradicija je sprovedena od strane službenika Sektora za borbu protiv kriminala uz asistenciju službenika Posebne jedinice policije i Sektora granične policije, a osumnjičene su preuzeli službenici US Marshals Service.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.