ISTOČNO SARAJEVO

Detalji pokušaja ubistva u "Rakija Baru": Zatražen pritvor za Gilmara

Boris Mitrović uhapšen nakon što je nekoliko dana bio u bijegu

Policija uhapsila Gilmara. Avaz

Piše: B. C.

7.12.2022

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu danas je podnijelo Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu prijedlog za određivanje pritvora protiv Borisa Mitrovića Gilmara , zbog pokušaja ubistva i nedozvoljene proizvodnje i promet oružja i ekspolozivnih materija.


Dvije prostrijelne rane

- Navedeno lice se sumnjiči da je dana 03.12.2022. godine na području općine Istočno Novo Sarajevo u Ul. Vuka Karadžića, nakon prethodne verbalne perepirke sa licem G. Nj. izašao iz ugostiteljskog objekat „Rakija Bar” te koristeći usluge taksi vozila „Skale” otišao do kuće uzeo pištolj njemu poznate marke, koji je neovlašteno držao bez dozvole postupajući suprotno odredbama člana 8. stava 2. tačke 1. Zakona o oružju i municji Republike Srpske da bi se potom istim taksijem vratio do ugostiteljskog objekta i sa ulaznih vrata objekta pucao iz vatrenog oružja - pištolja u namjeri da liši života G.Nj. te u istoga ispalio sedam 7 metaka kalibra 7,65mm od kojih su neki metci pogodili jaknu koja se nalazila na stolici na kojoj je sjedio G.Nj., dok su drugi metci istoga pogodili predjelu noge usljed čega je isti zadobio povrede u vidu dvije prostrijelne rane, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu- navodi se u saopćenju Tužilaštva.


Opasnost od bijega

Razlozi za predlaganje mjere pritvora sastoje se u tome da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, te da će boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Pritvor je zatražen jer postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od 3 godine ili teža kazna, te s obzirom na način njegovog izvršenja i posljedice, puštanje na slobodu osumnjičenog lica rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.