TOKOM RUTINSKE KONTROLE

U Mostaru napadnuti policajaci

D.R. lišen slobode nakon što je nasrnuo na policijske službenike

Policija u Mostaru. Ilustracija / AVAZ

Piše: M. Sm.

17.12.2022

Policijski službenici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona tokom noći s petka na subotu fizički su napadnuti tokom rutinske kontrole automobila u Dubrovačkoj ulici, saznaje portal „Avaza“.


Izbio palicu

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a HNK, dvojica policajaca su u 1.40 sati zaustavili automobil Golf 7, a odmah po zaustavljanju, iz vozila je izašao suvozač, D.R. (51), obrušivši se na njih verbalno, a potom i fizički te je u jednom trenutku policajcu iz ruku izbio palicu za zaustavljanje.

-P licajci su upotrijebili silu i lišili ga slobode, a u tom trenutku osoba im je pružala otpor i jedan od policajaca je zadobio povrede, za sada, neutvrđenog stepena -rekao nam je Ljudevit Marić, portparol Uprave policije MUP-a HNK.



Obaviješte tužilac

Također, on nam je kazao da je nakon alkotestiranja kod D.R. utvrđeno prisustvo alkohola u krvi od 1,47 promila.

Nakon lišavanja slobode i D.R. je zatražio ljekarsku pomoć te je odvezen u CUM Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar , a zadobio je povrede neutvrđenog stepena.

O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac , koji je naredio poduzimanje svih neophodnih istražnih radnji s ciljem potpunog rasvjetljavanja ovog događaja koji se tretira kao napad na ovlaštenu službenu osobu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.