AKCIJA "BREND IV"

Predložen pritvor za pohapšene pripadnike UIO BiH

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužilaštva

U odnosu na preostala tri osumnjičena lica bit će predložene mjere zabrane. AVAZ / SIPA

A. O.

23.12.2022

Nakon što je u prisustvu advokata ispitao osumnjičene, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za trojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji SIPA-e, na području Banja Luke, Gradiške i Prnjavora.

Tužilac Tužilaštva BiH podnio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Jelenu Majstorović, rođenu 1978. godine u Prnjavoru, Radenka Popovića, rođenog 1967. godine u Prijedoru, i Stevu Savić, rođenog 1983. godine u Banja Luci.

Prijedlog pritvora je upućen iz zakonskih razloga, odnosno zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto. Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. i krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, a u vezi sa članom 53. i 54. istog Zakona.

U odnosu na preostala tri osumnjičena lica bit će predložene mjere zabrane.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužilaštva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.