BOSANSKA DUBICA

Rotvajler napao i izgrizao dvoje djece: Inspekcija naredila eutanaziju psa, vlasniku krivična prijava

Jedno od djece je zadobilo teške povrede u predjelu lijeve noge

Rotvajler napao dvoje djece. Printscreen

H. J. I.

26.12.2022

Rotvajler, koji je na igralištu u naselju Puhalo u Bosanskoj Dubici napao i povrijedio dvoje djece, pod nadzorom je, a izdato je i rješenje o eutanaziji, jer zakonska procedura predviđa ovakav postupak kada se utvrdi da je pas ranije činio ista djela, potvrđeno je u Veterinarskoj inspekciji Bosanska Dubica.

Protiv vlasnika psa M.V. podnesen je izvještaj zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti, prenosi RTV Bosanska Dubica.


– Nakon što je Policijska stanica Bosanska Dubica postupila po prijavi zaprimljenoj 23. decembra da je na dječijem igralištu u ulici Miroslava Antića u Bosanskoj Dubici, pas napao i ugrizao dvoje djece koja su zadobila tjelesne povrede, o svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu izazivanje opće opasnosti, za koje će nadležnom tužilaštvu protiv M. V. iz Bosanske Dubice biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo – saopćeno je iz PU Prijedor.

Podsjetimo, dvoje djece zadobilo je povrede kada ih je na igralištu u Bosanskoj Dubici napao pas i jedno od njih je zadobilo teške povrede u predjelu lijeve noge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.