AKCIJA MUP-A KS

Sarajevska policija uhapsila pljačkaše: Oduzeli im oružje i zaplijenili robu

Lica lišena slobode E.K. i A.V. predata su u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, dok je za H.Z. raspisana operativna potraga

E. Ć.

27.12.2022

Zaplijenjena roba. MUP KS

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su jučer u 17:30 sati uhapsili dvije osobe E.K., rođen 1984. i A.V. (1991), obojica iz Sarajeva, zbog sumnje da su opljačkali benzinsku pumpu "Nestrol-petrol" i prodavnicu "Sport vision".

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela policijski službenici su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa njihovim izvršenjem mogu dovesti lica E.K., A.V. i H.Z. svi iz Sarajeva.

- Nastavljajući rad policijski službenici su na osnovu Naredbe za pretres Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršili pretres objekata i vozila koje koriste osumnjičena lica, te tom prilikom pronašli i oduzeli jedan pištolj marke „CZ“, cal. 7,65 mm sa pripadajućim okvirom i sedam komada metaka istog kalibra, veća količina ciagreta različitih marki, veća količina električnih cigareta, drugi predmeti i alat koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela.

Lica lišena slobode E.K. i A.V. predata su u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, dok je za H.Z. raspisana operativna potraga.

Policijski službenici pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenih lica - saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.