VIŠE OD 8.000 KM

Austrijanka uradila zube pa odbila da plati: Policija je uhapsila na aerodromu u Dubrovniku

Osumnjičena je, po raspisanoj potrazi Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, uhapšena u prijepodnevnim satima jučer, 2. decembra

Aerodrom Dubrovnik. WIKIPEDIA

A. O.

3.1.2023

Državljanka Austrije uhapšena je na dubrovačkom aerodromu. Sumnja se da je u jednoj stomatološkoj klinici napravila račun od 4.800 eura (više od 8.000 KM) koji nije platila. 

Jučer je pokušala pobjeći, navode iz policije.


Krivično djelo

Iz policije su naveli da dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 44-godišnja državljanka Austrije osumnjičena je za krivično djelo prevare.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičena od 15. do 17. decembra prošle godine u privatnoj dentalnoj ustanovi izvršila ugradnju 6 dentalnih implantanata i nadogradnju koštanih defekata. 


Raspisana potraga

Trošak navedenih zahvata je iznosio 4.800,00 eura koji iznos se osumnjičena obvezala platiti do 23. decembra prošle godine što do danas nije učinila.

- Osumnjičena je, po raspisanoj potrazi Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, uhapšena u prijepodnevnim satima jučer, 2. decembra, na Aerodromu Dubrovnik prilikom namjere putovanja za Zagreb i dalje u Beč, te je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz krivičnu prijavu, kasno sinoć predana pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, piše policija na kraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.