NAPADNUTA SJEKIROM

Operisana majka ubijene bebe: U kritičnom je stanju

Za to vrijeme tijelo počinitelja, koji je, kako je policija obavijestila, počinio samoubistvo, prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu gdje će biti vještačenje koje bi trebalo pokazati je li bio pod opijatima

S. S. / RTL / N1 Hrvatska

5.1.2023

Mjesto nesreće - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Goran Knežević je sinoć kasno u Zagrebu, na Kozari putu, sjekirom napao bivšu ženu (41) i dijete (2) pa pobjegao. Od posljedica povreda dijete je preminulo u jednoj zagrebačkoj bolnici.

Napadnuta žena je zadobila teške povrede glave i mozga i nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja. Iako je operacija bila uspješna, i dalje je životno ugrožena, javlja RTL.

Počinio samoubistvo

Hina je sinoć dovezla majku u bolnicu u Dubravu, a dijete u KBC Zagreb na hitni prijem. RTL neslužbeno saznaje da su se ljekari satima borili za život bebe, pokušavali su oživjeti je, ali neuspješno.

Za to vrijeme tijelo počinitelja, koji je, kako je policija obavijestila, počinio samoubistvo, prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu gdje će biti vještačenje koje bi trebalo pokazati je li bio pod opijatima.

U komi

Neurohirurg iz KB-a Dubrava radije je danas u razgovoru za N1 rekao kako je žena koju je sinoć skoro ubio muškarac u zagrebačkom Kozari putu smještena u jedinicu intenzivnog liječenja te je sedirana, odnosno nalazi se u medicinsko induciranoj komi.

- Ona je sinoć dovedena na Hitnu pomoć te je odmah upućena na hitni operativni zahvat koji je prošao dobro, bez ikakvih komplikacija, i trajao je nekoliko sati. Radi se o teškim, po život opasnim povredama. Prerano je reći kakve će biti posljedice. Ona je sada na aparatima i provode se sve metode intenzivnog liječenja - rekao je.

Na pitanje je li šokiran njenim povredama, rekao je da su kolege koji su je sinoć zaprimili tako prenijeli te da povrede jesu brutalne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.