"AVAZ" OTKRIVA DETALJE

Drama u Otesu: Potegao pištolj na sudskog policajca koji ga je došao uhapsiti!

Traženo lice je zadobilo koliko imamo informacije, lakše tjelesne povrede, te nije životno ugrožen

Otes. Avaz

Miralem  Aščić

15.2.2023

Sindikat službenika Sudske policije u FBiH, oglasio danas povodom upotrebe vatrenenog oružja u naselju Otes, od  policijskog službenika Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo H. M. 

Kolege u civilu

Kako je rečeno "Avazu", Sindikat raspolaže sa informacijama, da su njihove kolege imale za zadatak lišiti slobode lice, radi izdržavanje kazne zatvora, a po naredbi općinskog suda u Sarajevu, na koje se nije dobrovoljno javilo. 

Nakon što su policijaci Sudske policije u FBiH, locirali i identifikovali lice u putničkom motornom vozilu, kolege u civilu sa jasno istaknutim značkam sudske policije su izašli iz službenog vozila i naredili licu da izađe iz vozila. U datom momentu traženo lice je u pravcu kolege usmjerilo vatreno oružje, koje je i pronađeno kod njega u namjeri istog da liši života, istovremeno svojim vozilom naglo krenuo prema kolegi, kako bi ga lišio života, koristeći i vozilo kao sredstvo napada - rekao nam je Alen Pozder, predsjednik Sindikata.

Kako nam je pojasnio, policijski službenik H.M da bi odbio neposredni napad, kojim je bio životno ugrožen,  upotrebio službeno vatreno oružje prema licu i vozilu. 

Vidjeti svoju porodicu

 - Traženo lice je zadobilo koliko imamo informacije, lakše tjelesne povrede, te nije životno ugrožen. Sindikat službenika sudske policije u FBiH, na ovom primjeru samo ukazuje, koliko je opasan poziv policijskog službenika. Da u ovakvim stresnim situacijama, imate jednu milisekundu da odlučite o životu i smrt. Samo zahvaljujući kvalitetnoj obuci kao službenika sudske policije u FBiH, hrabroj i brzoj reakciji kolege, možemo reći da je kolega ostao živ i da će danas vidjeti svoju porodicu - rekao nam je. 

Sindikat službenika sudske policije u FBiH apsolutno stoji iza postupaka kolege H.M, jer je ovo školski primjer ispunjavanja svih zakonskih i podzakonskih uslova za upotrebu vatrenog oružja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.