DANAS IM JE DŽENAZA

U općini Jajce proglašen Dan žalosti zbog pogibije trojice građana

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje, kao i vještačenja

Nastradali Senad Poško, Elvir Čagalj i Selvedin Crnac. Facebook / Avaz

A. O.

10.4.2023

Dan žalosti proglašen je danas u općini Jajce zbog pogibije trojice mladih građana Senada Poške, Elvira Čagalja i Selvedina Crnca.

Dženaza-namaz trojici tragično preminulih radnika građevinske firme “Struktura” iz Jajca bit će klanjana danas ispred Doma kulture u 14:00 sati.

Ispraćaj i ukop

Nakon toga će biti ispraćaj i ukop po naseljima gdje su živjeli. Podsjećamo, trojica radnika “Strukture” smrtno su stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 19 sati kod Mrkonjić Grada.

U nesreći su se sudarili Mitsubishi, kojim je upravljao Miroslav Kaurin (34) iz Šipova, te teretno vozilo Ford u kojem je bilo sedam osoba. Tri osobe iz Forda u nesreći su izgubile život i to Senad Poško (44), Elvir Čagalj (46) i Selvedin Crnac (42), a četiri su povrijeđene. Teže je povrijeđen Asim Kokić koji je hitno prebačen u UKC Sarajevo.

Obavljen uviđaj

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka sa policijskim službenicima Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Mrkonjić Grad.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje, kao i vještačenja radi utvrđivanja okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija tijela poginulih lica, koja je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.