IŠAO KOD VRAČARA

Novi detalji ubistva u Ripnju: Ubica se ponašao čudno prije napada

Njega treba streljati, rekao je brat djevojčice

Sa mjesta zločina. Telegraf.rs

A. O. / Telegraf.rs

11.4.2023

Baka i daidža djevojčice inicijala N.P. (16), koju je kako se sumnja jučer ubio Stojan I. (38) iz Ripnja, su pušteni kući dok je njena majka zadržana u bolnici, saznaje Telegraf.rs.

Djevojčicin daidža od 30 godina ima ubod u lijevo rame, i on je pušten kući.

Izvor Telegrafa navodi i da je njena baka (56) puštena kući, a ona ima posjekotinu na desnoj sljepočnici.

Majka u bolnici

Majka (35) N.P., ima ubod u lijevu lopaticu i ona je zdržana u bolnici, otkrio je izvor.

Podsjećamo, krvavi pir dogodio se jučer u Ripnju. Stojan je prvo kako se sumnja ubio djevojčicu, a zatim je uletio u njenu kuću i napao njenu porodicu.

Silovao djevojčicu

Djevojčica N.P. (16), preminula je jučer u Ripnju nakon što ju je, kako se sumnja, nožem napao Stojan I. (38), zadobila je ubodne rane u predjelu vrata i stomaka. Osumnjičeni je prije ubistva, kako se vjeruje, djevojčicu silovao.

On se tereti i da je nožem nanio teške tjelesne povrede majci, baki i daidži nesretne devojčice. Tijelo djevojčice pronađeno je na oko kilometar od kuće u kojoj je živjela sa porodicom, a motiv za napad i dalje nije poznat.

Čudno ponašanje

Rođaci i komšije ubijene djevojčice kažu da se Stojan ponašao čudno, ali da ništa nije slutilo na tragediju. Prema navodima tetke majke N.P., Stojan se njoj ranije žalio na probleme i govorio joj kako obilazi manastire i vračare.

- Žalio se i meni koliko puta da ima probleme. Da ne zna šta da radi, da ide po manastirima, po vračarama... To je meni lično rekao. Ja sam ga savjetovala, dala sam mu dobar savjet, da se mani toga - rekla je rodica.

Ona je istakla i da je Stojan sa porodicom ubijene N.P. do tada "živIo u miru".

- Slagali su se, pili su kafu zajedno, družili su se... Dolazio je tu stalno, i on i sva braća njegova, družili su se svi. To niko nije mogao da pretpostavi - kazala je u suzama sagovornica.

Brat ubijene N.P. rekao je danas da osumnjičeni Stojan "nije bio sav svoj".



- Komšija Stojan je bio lud. Njega treba streljati. Ubio mi je sestru Nenu, bila je lijepa kao lutka - rekao je neutješan brat ubijene djevojčice.

Policija ga uhvatila

Podsjetimo, nakon krvavog pira Stojan se bio dao u bijeg, ali je policija uspjela da ga locira i savlada. Njemu je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Tijelo ubijene devojčice poslato je na obdukciju.

Braća osumnjičenog Stojana rekla su danas za Telegraf.rs da se njihov brat u zadnje vrijeme ponašao čudno i, kako oni kažu, posljednja tri dana je bio tu kod te porodice sa kojom se družio.

- Nije davao nikakav nagovještaj da će to da uradi, ali je bio je čudan u zadnje vreme. Ja sam bio na poslu kada se sve desilo, meni je kolega javio. Sa napadnutom porodicom smo bili u okej odnosu. Stojan se družio sa tom porodicom, družio se sa njegovim bratom, bio je tu zadnja tri dana - rekle su za Telegraf braća osumnjičenog Jovan i Dušan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.