IMAO 42 GODINE

Ovo je osoba koja je izvršila samoubistvo u Hercegovini

Uviđaj je na licu mjesta obavila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Livnu, a nakon pregleda tijela na kojem nisu utvrđeni znakovi nasilne sm

Preminuo Antonio Mitar. Facebook

S. S.

23.4.2023

Gorska služba spašavanja Livanjskog kantona u subotu je iz umjetnog jezera uz magistralnu cestu Šujica Kupres te u blizini istoimenog restorana izvukla beživotno tijelo 42-godišnjeg A. M. iz Posušje koji je izvršio samoubistvo utapanjem.

Kako otkriva portal "Avaza" riječ je o Antoniju Mitaru. Kako su kazali iz Gorske službe spašavanja Livanjskog kantona, u subotu oko 17.45 sati dobili su poziv od Policijske postaje Kupres o nestaloj muškoj osobi s područja Posušja.

U razgovoru s policijom te sa kolegama iz ZHK-a te po pretpostavkama da je u blizini samog restorana "Jezero" u Kupresu pronađeno vozilo od nestale osobe, postojala je mogućnost da se nestali nalazi u istom tom jezeru smještenom uz samu magistralnu cestu koja povezuje Šuicu i Kupres.

- U kasne večernje sate je izašlo pet članova GSS Livanjskog kantona i pet članova GSS Tomislavgrad koji su nakon 15 minuta provedenih u vodi u 19.45 sati izvukli beživotno tijelo 42-godišnjeg muškarca - kazao je za Fenu šef stanice Gorske službe spašavanja Livanjskog kantona Ante Dadić.

Uviđaj je na licu mjesta obavila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Livnu, a nakon pregleda tijela na kojem nisu utvrđeni znakovi nasilne smrti, tijelo je predano porodici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.