MUP KANTONA SARAJEVO

Detalji nesreće na Vracama: Dijete (8) zadobilo povrede opasne po život, vozač uhapšen

Osmogodišnje dijete zadržano na Klinici za neurohirurgiju

Policija obavila uviđaj. Avaz

B. C.

3.5.2023

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su detalje saobraćajne nesreće koja se jučer u 12:30 sati dogodila na kolovozu ulice Put Mladih Muslimana na Vracama. 

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz djeteta rođenog 2015.godine, od putničkog motornog vozila marke Peugeot 407, kojim je upravljao M. R. (28) iz Sarajeva. 

- Teške tjelesne povrede opasne po život zadobilo je 8-godišnje dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC-u u Sarajevu, a na Klinici za neurohirurgiju je zadržano na daljem liječenju. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke - navedeno je iz MUP-a KS. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) KZ FBiH, 28-godišnji vozač je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.