BOSANSKA GRADIŠKA

U akciji "Armagedon" zaplijenjena 62 kilograma skanka: Droga vrijedna 250.000 KM

Otkriven improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane

Zaplijenjena droga. Glas Srpske

B. C.

9.5.2023

U akciji "Armagedon" u selu Mačkovac kod Bosanske Gradiške zaplijenjena su 62 kilograma skanka čija se vrijednost procjenjuje 250.000 KM, a uhapšena su dva lica čiji su inicijali S.T. i M.M, rečeno je iz Policijske uprave.

Na konferencija za novinare u Policijskoj upravi Bosanska Gradiška saopćeno je da je u jučerašnjim pretresima kuće i pomoćnog objekta koje koristi S.T. pronađena 151 stabiljika koje svojim izgledom asociraju na skank prosječne visine između 50-90 centimetara, te da je droga bila namijenjena za tržište EU.

U pretresu su izuzete i UV lampe

U akciji koja su proveli pripadnici gradiške Policijske uprave i Uprave MUP-a za teški i organizovani kriminal utvrđeno da se S.T. neovlašteno priključio na eneregetsku mrežu, čime je neovlašteno koristio električnu energiju.

U pretresu su izuzete i UV lampe, saksije, sredstva za tretiranje stabljika, odvlaživači vazduha, klima uređaji, kao i ostala prateća oprema koja je zatečena na licu mjesta, te je utvrđeno da se navedeno lice neovlašteno priključilo na eneregetsku mrežu, čime je neovlašteno koristilo električnu energiju.

Uhapšeni će biti sprovedeni u nadležno Tužilaštvo, rečeno je na konferenciji za novinare.

Pretresi su izvršeni na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosankoj Gradišci.

Nastavljaju s provođenjem aktivnosti 

O akciji se saopćenjem oglasio i MUP RS iz kojeg je precizirano da će tokom dana, po završetku kriminalističke obrade lica lišena slobode uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet droga i krađa energije biti provedena u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje.

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška u narednom periodu nastavljaju sa provođenjem pojačanih aktivnosti s ciljem otkrivanja i suzbijanja krivičnih djela i prekršaja iz navedene oblasti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.