POLICIJA OBAVILA ISTRAGU

Policija identificirala osobu koja je objavila poruku: “Banja Luko, očekuj masakr”

Saslušan i A.P., otac maloljetne osobe

Policija obavila istragu. Avaz

B. C.

10.5.2023

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske identifikovali su lice koje koristi kanal s nazivom „Chad“ na društvenoj mreži „YouTube“, a koje je ispod video-objave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu, postavilo komentar koji glasi: „Banja Luko, očekuj masakr“, saopćeno je iz MUP-a RS.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je objavu također kvalifikovao kao krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Banja Luka su u svojstvu svjedoka, na navedene okolnosti saslušali A.P, oca maloljetnog lica, te su od njega oduzeti predmeti izvršenja navedenog djela.

U vezi s navedenim, OJT Banja Luka bit će dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na roditelje da obrate pažnju na aktivnosti djece na internetu, posebno na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, a koji mogu izazvati uznemirenost građana, ali u uopće na način koliko i kako provode vrijeme na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.