TRAGEDIJA

Nakon pogibije tri žene u stravičnoj nesreći: Dan žalosti sutra u Bosanskom Šamcu

Smrtno stradale u automobilu kojim su se sudarile s kamionom

Detalj s mjesta nesreće. Facebook

B. C.

18.5.2023

Povodom teške saobraćajne nesreće, koja se dogodila 17. maja, u kojoj su tri osobe smrtno stradale, petak 19. maj se proglašava Danom žalosti na području opštine Bosanski Šamac, saopćeno je iz Općine. 

Neće se održavati programi 

- Dan žalosti obilježava se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštinske uprave, javnim preduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama na području opštine- navodi se u saopćenju.

Zbog Dana žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera, niti emitovati muzika u ugostiteljskim i trgovinskim objektima.

- Pozivamo fizička i pravna lica koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, kao i medije koji djeluju na području opštine Šamac, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti. Rukovodstvo Opštine Šamac, izražava najiskrenije izjave saučešća porodicama nastradali- stoji u saopćenju.

Djevojka vozila automobil

Tri ženske osobe poginule su u nesreći koja se jučer dogodila na magistralnom putu Bosanski Šamac-Brčko, u mjestu Donja Slatina.

U nesreći učestvovali teretno  vozilo Mercedes sa priključnim vozilom kojim je upravljalo lice čiji su inicijali D.R i putnički automobil Peugeot kojim je upravljala B.G. (28), a u vozilu su bile D.Đ. (54) i S.S. (54).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.