SUD BIH

Video iz sudnice / Zašto je Tužilaštvu važno svjedočenje dr. Kemala Dizdarevića u slučaju "Dženan Memić"

Tužilaštvo BiH je predlagalo da Dizdarević bude saslušan u prvostepenom postupku, ali predsjedavajući tadašnjeg Sudskog vijeća Perić se tome protivio

Sa današnjeg ročišta. Avaz

29.5.2023

U Sudu BiH danas je održano ročište u predmetu „Dženan Memić“. Sudije su prihvatile sve prijedloge Tužilaštva BiH, što podrazumijeva da će se prihvatiti svi dokazi izvedeni u prvostepenom postupku, ali dopušteno je i svjedočenje dr. Kemala Dizdarevića, koji će govoriti na okolnosti amnezije Alise Ramić, rođene Mutap. On će svjedočiti 7. juna.

Osim toga, reprodukovat će se dokazi saslušanih dr. Abdulaha Kučukalića, vještaka psihijatrijske struke, dr. Hamze Žuje, vještaka sudske medicine. 

Danas je reprodukovano saslušanje Irhada Kosa, vještaka iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji je utvrdio da nestanak struje nije mogao prouzrokovati nestanak snimka videonadzora s hotela Kristal na Ilidži, već da je uzrok vanjski faktor, dakle djelovanje ljudskog faktora, ali on nije našao tragove brisanja fajlova.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je predlagalo da Dizdarević bude saslušan i u prvostepenom postupku, ali predsjedavajući tadašnjeg Sudskog vijeća Branko Perić se tome usprotivio i stalno je potencirao to da je Vijeće već sve čulo o navodnoj amneziji kod Alise Mutap-Ramić od ranijih vještaka.

Pogledajte video iz sudnice. 

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.