UHPSILA GA POLICIJA

Ukrao automobil u Istočnom Sarajevu, pa uhvaćen pijan za volanom u Derventi

Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 3,13 g/kg

Policija uhapsila vozača. Printscreen

A. O.

7.6.2023

Policija iz Dervente uhapsila je jučer D.M. iz Istočnog Sarajeva jer se sumnjiči da je ukrao automobil u ovom gradu, pa je uhvaćen pijan za volanom u Derventi.

Iz Policijske uprave Doboj su saopćili da su policijski službenici iz Dervente jučer oko 23:20 sati lišili slobode lice D.M. iz Istočnog Sarajeva, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo krađa, prenose Nezavisne novine.

- Policijski službenici Policijske stanice Derventa su jučer oko 12:05 sati izvršili kontrolu putničkog automobila marke Ford kojim je upravljalo lice inicijala D.M. sa područja grada Istočno Sarajevo. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 3,13 g/kg, nakon čega je isto lišeno slobode zbog počinjenog prekršaja.

Postupajući po depeši Policijske stanice Istočno Sarajevo, utvrđeno je da je navedeno lice upravljalo vozilom koje je otuđeno u toku noći 5./6. juna na području grada Istočno Sarajevo. Nakon što su prestali razlozi za zadržavanje lica po prekršaju, isto je lišeno slobode u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku RS-a zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo krađa. Navedeno lice će biti predato na dalje postupanje policijskim službenicima PS Istočno Sarajevo - naveli su iz PU Doboj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.