STRAVIČNA NESREĆA

Hrvatska: U silovitom sudaru stradale su dvije sestre na povratku s rođendana

Ta se saobraćajna nesreća dogodila na državnoj cesti u Dicmu nedaleko od Prisoja

Stravična fotografija s mjesta nesreće. Ivo Cagalj/PIXSELL

E. T. / Slobodna Dalmacija

9.6.2023

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak, 40 minuta nakon ponoći, u Dicmu u Hrvatskoj su poginule dvije ženske osobe od 25 i 21 godinu, a 19-godišnji vozač drugog automobila je lakše povrijeđen, rečeno je u splitskoj policiji, dok se neslužbeno saznaje da su život izgubile dvije sestre, piše Index.

Ta se saobraćajna nesreća dogodila na državnoj cesti u Dicmu nedaleko od Prisoja gdje su se sudarila dva automobila marke Mercedes i Škoda.

U frontalnom sudaru obje su na mjestu nesreće izgubile život. Do nesreće je došlo u trenutku kad su se pokušale uključiti u saobraćaj u smjeru Splita.

Vraćale su se s rođendana koji je jučer imala jedna od njih. 

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, mlade sestre su bile na proslavi rođendana u jednom ugostiteljskom objektu uz cestu. Jednoj od njih je jučer navodno bio rođendan.

Kada su se namjeravale uključiti u saobraćaj, na njih je naletio Mercedes koji je vozio 19-godišnji vozač. Škoda u kojoj su bile sestre odbačen je barem 30 metara.

O jačini sudara na mjestu događaja svjedočio je i motor iz Škode koji je odbačen u udaru dva vozila.

Policija jutros nije imala podatke kolikom brzinom su se vozila kretala. Primarno se to odnosi na Mercedes koji se kretao po glavnoj cesti. Vozač je alkotestiran i čeka se nalaz krvi.

Video s mjesta nesreće pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.