VJT SMEDEREVO

Svjedočili roditelji ubijenih u mladenovačkom masakru

U pritvoru se nalazi i njegov otac i rođak kod koga se skrivao

Uroš Blažić. MUP Srbije

S. S. / Telegraf.rs

9.6.2023

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu ove sedmice je svjedočilo osam svjedoka oštećenih i to 7 roditelji ubijenih i jedan otac ranjenog mladića u masakru kod Mladenovca za koji je osumnjičen Uroš Blažić (21).

On se nalazi na vještačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. U zločinu koji se dogodio 4. maja ove godine ubijeno je osam osoba, a ranjeno 14. Uroš je na ljude pucao iz automatske puške i pištolja.

Nakon masakra oteo je taksistu i pobjegao kod svog daidže u Vinjištu. U pritvoru se nalazi i njegov otac i rođak kod koga se skrivao. Kod njih je nađeno oružje za koje nisu imali dozvolu.

Prema informacijama Telegrafa, o svojoj djeci koja su bila žrtve svjedočili su prethodnih dana njihovi roditelji. Oni su govorili gdje su ih našli nakon pucnjave, u kakvom stanju su bili, ko ih je odvezao u bolnicu, šta su im govorili, da li su poznavali osumnjičenog i u kakvom odnosu su bili...

- Među saslušanim je i otac jednog ranjenog mladića. Svi su se pridružili krivičom gonjenju osumnjičenog. Do sada je saslušano 28 osoba - kaže sagovornik Telegrafa.

Nezvanično, i naredne sedmice se nastavljaju saslušanja. Podsjetimo, Uroš B. iz okoline Mladenovca se tereti da je u četvrtak 4. maja ubio 8 osoba i ranio 14. Uhapšen je nakon osam sati, a na saslušanju u tužilaštvu priznao je krivično djelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.