UHAPŠENO VIŠE OSOBA

Policija Kantona Sarajevo imala pune ruke posla: Uručena čak 584 prekršajna naloga

Iz saobraćaja je isključeno 14 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Policija na terenu. Avaz

A. O.

11.6.2023

Policijski službenici MUP-a KS jučer su imali pune ruke posla, a u Vogošći je sinoć oko 19 sati uhapšena osoba inicijala O.M. iz Srebrenice zbog postojanja osnove sumnje da je počinio krivična djela Ugrožavanje sigurnosti i izazivanje opće opasnosti na štetu Đ.A.

U centru Sarajevu sinoć u 21:50 sati službenici policije su uhapsili M.A. i T.O. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287 KZ FBiH Teška krađa, nakon čega su osobe lišene slobode predate u prostorije za zaržavanje osoba ličenih slobode MUP-a KS.

Zatim su u 23:35 sati u Novom Sarajevu uhapsili K.A. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična Ugrožavanje sigurnosti i izazivanje opće opasnosti te Posjedovanje i omogućavanje uživanja pojnih droga.

Također su, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnije dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 584 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 30 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 14 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, tri prije sticanja prava na upravljanje vozilom, te također toliko zbog upravljanja autom za vrijeme trajanja zaštitne mjere upravljanja motornim vozilom te tri jer su vozila bila neregistrovana, navodi se u saopćenju MUP-a KS koje je jutros objavljeno. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.