UBISTVO U BRČKOM

Mirko nasmrt pretukao Lovru: Držao ga za vrat, udarajući mu glavu o zemlju

Zajedno pili, a onda se posvađali

Mirko Andrić uhapšen 24. juna. Avaz IFotografija ne odražava stvarni događaj

B. C.

26.6.2023

Postupajući po rješenju Tužilalštva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor Mirku Andriću (49) osumnjičenom da je u mjestu Gornji Zovik ubio Lovru Čerkezovića. Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi utjecajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Pili u kući žrtve

Tužilaštvo je otvorilo istragu protiv Andrića, jer je prije nekoliko dana u Gornjem Zoviku, zaselak Bunarić, u blizini planinarskog doma „Sveti Bernard“, lišio života Čerkezovića. Nakon što su se u kući žrtve družili uz konzumiranje alkohila u susjednom naselju Boće, oni su Lovrinim automobilom došli do Bunarića, a u toku vožnje došlo je do verbalne prepirke i skretanja u šumski put u blizini planinskog doma „Sveti Bernard“.

- Izašavši iz auta nastavili su prepirku, a potom je osumnjičeni žrtvu više puta udario rukama i nogama po tijelu i glavi, a zatim i tupim predmetom po leđima, oborivši ga na zemlju. Svjestan da takvom radnjom može nastupiti njegova smrt, Mirko je uhvatio Lovru za vrat i objema rukama stiskajući ga upotrebom fizičke snage i lupajući ga tako više puta glavom o zemlju, na koji način ga je lišio života, navedeno je u prijedlogu pritvora.

Osumnjičeni se može žaliti

Pošto je lišen slobode 24. juna, policija je nad njim izvršila kriminalističku obradu nakon čega je jučer predat Tužilaštvu.

Odluku o pritvoru osumnjičeni može pobijati žalbom pred Apelacionim sudom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.