ZAPALIO I TRI KUĆE

Priveden Nedžad Fetić: Ubio jednu i ranio četiri osobe u Sisku

U bolnici se još nalazi četvero pacijenata

Nedžad Fetić. Nikola Cutuk/PIXSELL

S. S. / Index.hr

3.7.2023

Nedžad Fetić (58)  priveden je danas u lisicama na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog tužilaštva u Sisku. Tereti ga se za teško ubistvo, četiri pokušaja ubistva, dovođenje u opasnost života i imovine te produljeno krivično djelo protiv opće sigurnosti, zbog čega mu prijeti kazna dugotrajnog zatvora, piše Index.hr.

- Jučer je bilo prvo ispitivanje na policiji, sada je prvo ispitivanje u državnom tužilaštvu i nakon toga će se odlučiti ide li pred istražnog suca radi određivanja istražnog zatvora ili ne. Ne bih govorio kako se branio i je li iznio odbranu, ne bih govorio o taktici odbrane u ovom trenutku - rekao je prije ispitivanja advokata napadača Danko Kovač.

Motiv nepoznat

Fetić je u subotu navečer ubio 45-godišnju ženu, teško ranio još četiri osobe te zapalio tri kuće i dva automobila.

Podsjetimo, glavni direktor policije Nikola Milina rekao je jučer kako je još teško govoriti o motivu 58-godišnjaka koji je iz vatrenog oružja u Sisku jednu osobu ubio, dok je četiri teško, a četiri lakše ranio. 

- Još je teško govoriti o motivu počinitelja i tome što ga je nagnalo da počini ova teška krivična djela jer iz svega što za sada znamo nikakvi indikatori nisu bili koji bi ukazivali da bi se ovako nešto moglo dogoditi - rekao je Milina u Dnevniku HTV-a.

Obavijestio je kako se sada provode izvidi.

- Uviđaj je tek završio, provode se dokazne radnje, provodit će se i potrebna vještačenja, ali prikupljaju se obavijesti kako od samih žrtava tako i od svih drugih od kojih možemo dobiti korisna saznanja - pojasnio je. Osvrnuo se i na bombu koja se spominje prilikom hapšenja na snimkama na društvenim mrežama, rekavši, među ostalim, kako je "osoba koristila i dugo vatreno oružje i poluautomatsko oružje, s tim da je posjedovala i ručnu bombu".

Kažnjen zbog pištolja

Policija je jučer na presici objavila i da je Fetić prije 20-ak godina bio prekršajno kažnjen zbog posjedovanja pištolja. Pištolj mu je oduzet.

U bolnici se još nalazi četvero pacijenata. Dva su muškarca, u dobi od 34 i 58 godina, koji su jučer bili u kritičnom stanju, danas stabilno. Ljekari su rekli da su obojica zadržana na odjelu intenzivne njege, međutim, oni danas samostalno dišu, više nisu na respiratoru, a uspjeli su i komunicirati, obavijestio je HRT. Što se tiče preostalih dvoje pacijenata, oni se nalaze na odjelu za traumatologiju i također su stabilni, dodaje.

Iz bolnice su, neslužbeno se saznaje, otpuštene dvije osobe. Radi se o djetetu i o vatrogascu, koji su bili lakše povrijeđeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.