"NIŠTA NISMO SLAGALI"

Arijana Memić: Emocije ne shvata neko ko ih nema, Sud treba konačno da donese pravilnu odluku

Nadamo se da će biti osuđujuća presuda i da ćemo konačno dobiti zrno pravde, rekla je Arijana Memić

Arijana Memić. B. Cerić

5.7.2023

Sestra ubijenog Dženana, Arijana Memić obratila se medijima nakon održanog ročišta u Sudu BiH, kazvaši da jedino što žele je doći do istine.

- Nismo htjeli da produžujemo sve ovo. Mislimo da je važnije da Tužilaštvo i odbrana iznesu završne riječi. Mi ništa novo ne bismo imali govoriti. Svi su svjedoci da ništa nismmo promijenili. Jedino što želimo je da dođemo do istine. Čuli smo da nemam majicu te Alise Mutap da je s njom otišla kući. Ja sam to vidjela, a ne navodno, prilikom napuštanja bolnice kao i izjava: „Tata zovi nekoga, riješi ovo“. Mi ništa nismo slagali svih ovih godiona. Nemam njenu majicu, mnogo je toga urađeno mimo zakona. Nije lako ni Apelacionom vijeću, ali se nadamo da će sve razmotriti sve i da će konačno prekinuti niz odbijanja odgovornosti i da ćemo konačno dočekati pravdu – rekla je Arijana.


Dodala je da oni ne gube nadu te da su tu već sedam godina.

- Da smo izgubili danas, ovih pet ne bi sjedilo tu. Kadrija Kolić je govorio o emocijama. Svaki normalan čovjek na ovaj slučaj ne može gledati bez emocija. Smatram da ovaj Sud treba konačno da donese pravilnu odluku. Nismo tražili da donese odluku mimo zakona. Nadamo se da će biti osuđujuća presuda i da ćemo konačno dobiti zrno pravde – rekla je Arijana Memić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.