NA PODRUČJU HNK

FUP uhapsio jednu osobu zbog trgovine ljudima

Riječ j o nastavku operativnih akcija "HUM" i "HUM I" koje su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje članova organizovane kriminalne grupe

Akcija FUP-a. Pixsell

A. O.

13.7.2023

Policijski službenici Federalne uprave policije, Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, na području grada Mostara, poduzimati aktivnosti na otkrivanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela trgovina ljudima iz člana 210.a KZ Federacije BiH.

U sklopu navedenih aktivnosti zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Trgovina ljudima” iz člana 210.a KZ Federacije BiH, lišeno je slobode lice A.F., rođeno 1991. godine. Lice lišeno slobode je nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku predato Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Inače, riječ je o nastavku operativnih akcija "HUM" i "HUM I" koje su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje članova organizovane kriminalne grupe koja se specijalizirala za organizovanu trgovinu ljudima u svrhu sticanja protupravne imovinske koristi.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti na dokumentovanju predmetnog krivičnog djela i lica koja se dovode u vezu s istim, navodi se u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.