OPĆINSKI SUD U SARAJEVU

Potvrđena optužnica protiv Ajle Čeljo za korupciju

Zahtijevala i uzela novac od vlasnika jedne privatne medicinsko-biohemijske laboratorije u Sarajevu

Čeljo: Uhapšena u akaciji SIPA-e. Avaz

A. O.

14.7.2023

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je, a Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv Ajle Čeljo, inspektorice rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Tereti se da je od 27. januara 2022. do 10. januara 2023. godine, nakon obavljenog inspekcijskog nadzora, zahtijevala i uzela novac od vlasnika jedne privatne medicinsko-biohemijske laboratorije u Sarajevu, kako mu ne bi izdala prekršajni nalog s novčanom kaznom. Naime, nakon što je vlasnik laboratorije prijavio da mu inspektorica traži novac, Tužilaštvo KS je provelo posebne istražne radnje te je prilikom simuliranog davanja potkupnine i primanja označenih novčanica u iznosu od 1.000 KM, koje je optužena tražila, lišena slobode.

Postupajući tužilac je za glavni pretres predložio sudu saslušanje šest svjedoka, vještaka za operativno-tehnički nadzor i infomatičku podršku te izvođenje više od 60 materijalnih dokaza.

Također, postupajući tužilac je u optužnici predložio sudu da se optuženoj nakon pravnosnažnosti presude na pet godina zabrani rad u svim inspekcijskim upravama i agencijama za provođenje zakona u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ureda glavne kantonalne tužiteljice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.