BANJA LUKA

Muškarac uhapšen zbog nasilja u porodici, pa mu pronašli veću količinu naoružanja i municije

Iz PU Baja Luka su saopćili da se Lj. K. tereti i za krivično djelo "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija"

Pronađeno oružje. PU Banja Luka

Z. K.

19.7.2023

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su priveli Lj. K. iz Banje Luke zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici. Iz Policijske uprave Banja Luka saopćeno je da je kod osumnjičenog utvrđeno prisustvo 2,71 g/kg alkohola u organizmu.

Raketni bacač

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da Lj.K. posjeduje veću količinu naoružanja i municije. Postupajući po navedenim saznanjima policijski službenici su u Banjoj Luci u ulici Branka Popovića pronašli putnički automobil, marke Opel Vektra.

Tom prilikom u gepeku automobila pronašli su i oduzeli dva ručna protivoklopna raketna bacača tzv. zolje, tri protivavionska metka sa eksplozivnim zrnom, automatsku pušku, pet punih okvira za automatsku pušku i dva prazna okvira, automat, tzv. špagin sa pripadajućim dobošem, jedan pun okvir za automat, tri ručne bombe, šest električnih detonatorskih kapsula, jedno pakovanje plastičnog ekspoziva, tzv. sapun, jedna tromblonska mina i jedna vojna torba sa većom količinom municije.

Dežurni tužilac

Iz PU Banja Luka su saopćili da se Lj. K. tereti i za krivično djelo "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija". O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.