ISTOČNO SARAJEVO

Momku s Pala koji je pucao u Nukića određen jednomjesečni pritvor

Nukić zadobio ustrelnu ranu na stomaku i tri rane na lijevoj natkoljenici

Nukić privođen u akciji "Rez". Avaz

24.7.2023

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Kosti Pandureviću (22) s Pala zbog pokušaja ubistva Adija Nukića ispred kafića "Mocca".

Sud donio rješenje

- Okružni sud u Istočnom Sarajevu, sudija za prethodni postupak, dana 21.07.2023. godine, odredio je mjeru pritvora prema osumnjičenom P.K. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 124. stav 1., u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 64/17, 15/21 i 89/21) u trajanju od 1 (jedan) mjesec iz razloga propisanih članom 197. stav 1. tačka b) i v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 53/12, 91/17, 66/18 i 15/21). Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba u roku od 24 sata - saopćeno je danas iz Okružnog suda Istočno Sarajevo.

Pandurević se tereti da se 19. jula u 16.50 sati na motociklu KTM Kroser, bez registarskih oznaka, dovezao u Hilandarsku ulicu ispred ugostiteljskog objekta "Mocca".

Tada je iz vatrenog oružja, najvjerovatnije pištolja nepoznate marke, kalibra devet milimetara, ispalio sedam hitaca u pravcu Nukića.

Povrede opasne po život

Tom prilikom Nukić je zadobio povrede opasne po život, i to ustrelnu ranu u predjelu abdomena i tri prostrijelne rane u predjelu natkoljenice lijeve noge.

Nakon pucnjave Pandurević se spomenutim motociklom, na kojem su bili detalji narandžaste boje, udaljio u pravcu Spasovdanske ulice, a zatim u nepoznatom pravcu. Poznato je da je uhapšen istog dana.

Nukić je nakon zbrinjavanja u Bolnici "Srbija" prevezen u Klinički centar u Sarajevu.

Pritvor za Pandurevića je predložen jer postoji opasnost da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, uništiti, sakriti i izmijeniti tragove ili dokaze važne za krivični postupak. Također je navedeno da postoji opasnost da bi mogao ponoviti krivično djelo ili počiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.