PLANTAŽA KOD KONJICA

"Avaz" otkriva: Ovo su imena uhapšenih u akciji FUP-a, evo ko je u bjekstvu

Uhapšeni se sumnjiče da su na teritoriji HNK, na području grada Konjica, tokom 2023. godine neovlašteno proizvodili drogu

Pripadnici FUP-a. Avaz

Miralem  Aščić

2.8.2023

Policijski službenici Federalne uprave policije su tokom jučerašnjeg dana s ciljem sprečavanja proizvodnje opojne droge, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, a u vezi s dokumentovanjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te uhapsili dvije osobe iz Sarajeva i Jablanice.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Konjicu, izvršen je pretres na području Konjica – Boračko jezero, te su tom prilikom slobode lišene dvije osobe iz Sarajeva i Jablanice inicijala S.D. (1982) i A.B. (1987), dok se za jednom osobom traga, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela, kojom prilikom je pronađena opojna droga kanabis.

"Avaz" saznaje da su uhapšeni Adis Buturović i Edin Duraković. U bjekstvu je Željko Jurić.

 - Navedene osobe se sumnjiče da su na teritoriji Hercegovačko-neretvanskog kantona, na području grada Konjica, tokom 2023. godine neovlašteno proizvodili opojnu drogu kanabis na način da su na više lokacija uspostavili plantaže na kojima je tokom pretresa i uviđaja pronađeno i zaplijenjeno 160 stabljika opojne droge kanabis, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom - tvrde iz FUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.